V pondělí 5. února se žáci 2. třídy zúčastnili výukového programu s názornou ukázkou zvířat v MINIZOO při Středisku volného času v Opavě. Zde se nás ujala chovatelka a pracovnice, paní Pavlína Tomanová, s kterou jsme se nejprve podívali mezi terária a akvária s plazy, obojživelníky a rybami. Mnozí z nás si poprvé mohli sáhnout na krajtu, aby zjistili, že hadi nejsou slizcí, ale naopak jsou na dotek hladcí a příjemní. Ve vzdálenějším pavilonu bylo ke zhlédnutí nepřeberné množství hlodavců v podobě morčat, králíků či rodiny osmáků degu. Naši exkurzi jsme zakončili u voliéry s bažanty, výběhu pro ovečky, prasátko a stáje s poníkem.

Minizoo slouží rovněž jako sběrné místo pro Záchrannou stanici v Bartošovicích a stává se přechodným domovem pro hendikepované živočichy z volné přírody.                                                    

Tyto a další informace jsme se dozvěděli o zdejších zvířatech, některé si mohli osahat, pohladit nebo se s nimi nechat vyfotit. 😊

Jelikož nám po exkurzi zbylo trochu času, vydali jsme se do solné jeskyně, abychom zde v kombinaci příjemné tiché hudby a nádherně osvětleného prostředí strávili „zdravou“ hodinku. Usazeni v pohodlných křeslech jsme si užívali každou minutu a samozřejmě nechyběly ani hrátky se solí.

Mgr. Kateřina Hrubá